news reviews previews downloads contacts

Kročite u fantastični svet epske fantastike!                U svet hrabrih ratnika, čarobnjaka, vila, zmajeva i drugih magijskih bića...                                          Sve to i mnogo više, na mestu gde se bude slovenska mitologija, nordijske sage i drevni svet Satirika...

go


  Ime i prezime: Dušan Marković
Datum rođenja: 18.05.1982.
Mesto rođenja: Lazarevac, Srbija

Posle završene srednje škole, Gimnazije Lazarevac, upisuje se na Vojnu Akademiju u Beogradu. U akademiji je radio na vojnim grbovima i usavršavao tehniku bakrorez. Nakon dve godine napušta Akademiju, i upisuje Višu školu Likovnih i Primenjenih Umetnosti u Beogradu u trajanju od tri godine.

Tokom studiranja, izradio je veliki broj crteža tušem i perom, izrađivao je radove u grafici, bakrorezu i bakropisu i u drugim tehnikama. Izrađuje slike uljem na platnu na kojima preovlađuju fantastični motivi i elementi nadrealizma. Najveći uspeh jeste njegov diplomski rad, društvena igra Satirik. Igra će se kasnije naći u prodaji na tržištu i predstavljaće nešto novo i najkvalitetnije na ovim prostorima iz ove oblasti. Nakon završenih studija nastavlja da slika i usavršava crtanje na računaru.

Zapošljava se u firmi Luxor i postaje deo tima za crtanje stripa Faktor 4 i Divlja Magija. Nakon rada na stripu ostvaruje odličnu saradnju sa Izvorima Magije, za koje izrađuje veliki broj kvalitetnih radova i u saradnji sa njima izdaje društvenu igru Satirik. Radi i na crtežima za nemačku online igru Heredium.

Tenutno živi i radi u Beogradu.
 
 
POČETNA | BIO | RADOVI | LINKOVI | DOWNLOAD | KONTAKT
grafički dizajn: Zoran Petrović. Dušan Marković, 2008. © Sva prava zadržana